Praktisk info

Kjøkken

Julebygda Grendahus: Stort «industrikjøkken» med 2 dampovner, stor platetopp, varmeskap, hetteoppvaskmaskin, stor kaffetrakter, stor kjøle, isbitmaskin og et fryseskap. Servise og dekketøy til 300 personer.

Julebygdhallen: 2 kjøkkener. Ett i tilknytning til aktivitetssalen i 1.etasje, det har industristandard med dampovn, stor platetopp, hetteoppvasker, kjøleskap og kaffetrakter. Det er også et kjøkken i 2.etasje i tilknytning til klubblokale og sosialt rom. Det har vanlig standard, med platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle/fryseskap og kaffetrakter. Begge kjøkkenene har servise og dekketøy til nærliggende rom.

Fellesområder, toaletter og andre fasiliteter

Det er god tilgjengelighet til alle lokaler. Kjørevei frem til alle innganger for levering av utstyr/varer. I grendahuset er det felles inngang/garderobe/wc/kjøkken for sal og kafè, mens i hallen er det egne rom for aktivitetssalen og felles for sosialt rom og klubblokale. I grendahuset er det i tillegg et rom som kan brukes i tilknytning til store selskap, f.eks. til omkledningsrom, innlåsing av utstyr/gaver m.m. Vi har flagg og flaggstenger for markering av den store dagen.

Universell utforming

Begge byggene og uteområdet er tilrettelagt for de med nedsatt funksjonsevne. Det er HC-parkering, trinnfrie adkomster, heis mellom etasjene og HC-garderober/wc.

Reglement og leieavtale

Om bygda og byggene:

Julebygda

Julebygda er et landbruksområde vest i Sandnes Kommune. Består av gardene Asheim, Todnem, Lea, Heigre, Malmheim, Jutland, Killingland, Årsvoll, Raugstad og Folkvord.

Ligger sentralt med snaut 10 min. kjøretur fra Sandnes sentrum, 10 min. fra Stavanger lufthavn Sola og 20 min. fra Stavanger sentrum.

I sentrum av bygda er det nærbutikk, det vakre Julebygda kapell, Malmheim skole, Malmheim bedehus, Julebygda Grendahus og Julebygdhallen. Det er barnehage i grendahuset, og det er sandvolleyballbaner, ballbinge og fotballbane mellom hall og skole.

Julebygda Grendahus

Sto ferdig i 1988, etter 10 års planlegging og 1 års byggetid. Bruksareal ca. 1600 m2. Det erstattet det gamle ungdomshuset, Allheim, som lå der som parkeringsplassen til kapellet er i dag. Det ble gjort en formidabel dugnadsinnsats, både under planlegging og for å få reist bygget.

Når det var nytt inneholdt bygget en stor trenings- og festsal, kafèen ved siden av, stort kjøkken og 1 korttidsbarnehage i 1.etasje. I kjelleren var det en mindre festsal, garderober og møterom/lager for lag/foreninger i bygda.

I 2007 ble deler av kjelleren bygget om til 3 nye barnehageavdelinger, dermed hadde en 4 fulltids barnehageavdelinger med plass til 80 barn. Driften ble etter hvert solgt til Læringsverkstedet som driver barnehagen i dag.

I 2019 ble hele 1.etasjen pusset opp på dugnad av folk fra bygda, og huset fremstår nå som moderne og godt vedlikeholdt.

Huset er i daglig bruk året rundt, barnehagen på dagtid, lag/foreninger på kveldstid og arrangementer, selskap, bryllup i helgene.

Julebygdhallen

Sto ferdig i 2022, etter 4 års planlegging og 1 års byggetid. Bruksareal ca. 1800 m2. Inneholder idrettshall og aktivitetssal i 1.etasje, klubblokale, sosialt rom og treningssenter i 2.etasje. Pluss tilhørende garderober, lager, kjøkken m.m. Kommunen og skolen blir fast leietaker i idrettshallen, ellers får lag/foreninger tilbake etterlengtet plass som gikk tapt da barnehagen ble utvidet i grendahuset.

I forbindelse med bygging av hallen, ble også hele uteområdet rundt både hallen og grendahuset opparbeidet på nytt. Sandvolleyballbaner ble flyttet, ny vei/rundkjøring og ny parkeringsplass laget.